Çanakkale GHP İyi Hijyen Uygulamaları Sertifikalı Eğitim Programı Nedir

Çanakkale GHP (Good Hygiene Practices) İyi Hijyen Uygulamaları Sertifikalı Eğitim Programı, gıda işletmelerinde hijyenik üretim ve hizmet sunumu için gerekli olan bilgi ve becerileri kazandırmayı hedefleyen bir eğitim programını ifade eder. GHP, gıda güvenliği yönetim sistemi olan HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) sistemine temel oluşturan önemli bir bileşendir ve gıda işletmelerinde hijyenik uygulamaların yerine getirilmesini sağlar. Çanakkale GHP İyi Hijyen Uygulamaları Sertifikalı Eğitim Programı genellikle aşağıdaki konuları içerebilir:

Temel Hijyen Kavramları: Hijyen, sanitasyon, mikroorganizmalar, kontaminasyon ve çapraz kontaminasyon gibi temel hijyen kavramlarının anlatılması. Hijyenik Ortam ve Ekipmanlar: Gıda işletmelerinde hijyenik ortamın sağlanması, temizlik, sanitasyon ve dezenfeksiyon uygulamaları, ekipmanların temizliği ve hijyenik kullanımı gibi konuların ele alınması. Personel Hijyeni: Personelin kişisel hijyen uygulamaları, el yıkama, eldiven kullanımı, saç ve sakal temizliği gibi konuların anlatılması.

Gıda Güvenliği ve Kontrol Noktaları: HACCP sistemi ve kontrol noktalarının tanımı, kritik kontrol noktaları (CCP) ve önemli kontrol noktaları (OPRP) kavramları, tehlike analizi ve risk değerlendirmesi gibi konuların ele alınması. Tedarikçi Hijyeni: Tedarikçi değerlendirmesi, tedarikçi denetimi, tedarikçi ürünlerinin kabulü ve depolanması gibi konuların anlatılması. İzlenebilirlik ve Dokümantasyon: Ürün izlenebilirliği, kayıt tutma, dokümantasyon ve raporlama gereklilikleri gibi konuların ele alınması.

Çanakkale GHP İyi Hijyen Uygulamaları Sertifikalı Eğitim Programı, gıda işletmelerinde hijyenik uygulamaların yerine getirilmesini sağlayarak gıda güvenliğini artırmayı, müşteri memnuniyetini sağlamayı ve yasal gerekliliklere uyumu sağlamayı hedefler. Eğitim sonunda başarıyla tamamlayan katılımcılar, GHP sertifikalı işletmelerde hijyenik uygulamaları gerçekleştirebilmek için gerekli bilgi ve becerilere sahip olurlar.