Çanakkale Global GAP (İyi Tarım) Sertifikalı Eğitim Programı Nedir

Çanakkale Global GAP (İyi Tarım) Sertifikalı Eğitim Programı, tarımsal üretimde global standartları belirleyen ve çevresel, sosyal ve ekonomik sürdürülebilirliği destekleyen bir kalite yönetim sistemi olan Global GAP'ın uygulanması ve sertifikasyonu hakkında eğitim veren bir programdır. Program kapsamında; tarımsal üretimde hijyen ve kalite yönetimi, üretim sürecindeki risklerin değerlendirilmesi, çiftlik ve üretim tesislerinin standartlara uygunluğu, kaynak yönetimi, toprak ve su yönetimi gibi konular ele alınarak, katılımcıların İyi Tarım uygulamalarına hakim olması hedeflenir.