Çanakkale Helal Gıda Sertifikalı Eğitim Programı Nedir

Çanakkale Helal Gıda Sertifikalı Eğitim Programı, helal gıda üretimi, yönetimi ve denetiminde görev alan kişilere yönelik bir eğitim programıdır. Bu program, helal gıda üretiminde yer alan çalışanlara, yöneticilere, denetçilere, araştırmacılara ve herhangi bir şekilde helal gıda alanında çalışmak isteyenlere yöneliktir. Programda, helal gıda üretimi ve yönetimi ile ilgili temel kavramlar, standartlar, yönetmelikler, yasal mevzuatlar ve sertifikasyon süreci gibi konular ele alınmaktadır. Ayrıca, helal gıda üretiminde dikkat edilmesi gereken özel koşullar, hijyen, iş sağlığı ve güvenliği, kalite yönetimi gibi konular da program kapsamında yer almaktadır. Bu program, helal gıda alanında çalışmak isteyen kişilerin mesleki gelişimlerini sağlamak ve helal gıda üretimindeki kalite, güvenlik ve hijyen standartlarını iyileştirmek amacıyla düzenlenmektedir.