Çanakkale ISO 9001-2015 Sertifikalı Eğitim Programı Nedir

Çanakkale ISO 9001:2015 Sertifikalı Eğitim Programı, kalite yönetim sistemi standartlarına uygun olarak işletmelerde çalışan veya çalışmak isteyen profesyonellere yönelik olarak tasarlanmış bir eğitim programını ifade eder. ISO 9001:2015, uluslararası düzeyde kabul görmüş bir kalite yönetim sistemi standardıdır ve işletmelerin kalite yönetimi konusunda belirli gerekliliklere uygun olarak faaliyet göstermelerini sağlar. Bu eğitim programı, ISO 9001:2015 standardının temel prensiplerini, gerekliliklerini ve uygulamalarını anlamayı hedefler.

Çanakkale ISO 9001:2015 Sertifikalı Eğitim Programı genellikle aşağıdaki konuları içerebilir: ISO 9001:2015 Standartı: ISO 9001:2015 standardının genel prensipleri, yapısı, gereklilikleri ve uygulamalarının anlatılması. Kalite Yönetim Sistemi Kurulumu: Kalite yönetim sistemi kurulum süreci, politika ve hedeflerin belirlenmesi, dokümantasyon yönetimi, süreç yaklaşımı, risk ve fırsat yönetimi gibi konuların ele alınması.

Kalite Planlama ve Performans Değerlendirmesi: Kalite planlama süreçleri, performans değerlendirmesi ve izleme, süreç performansı, müşteri memnuniyeti, iç denetim ve yönetim gözden geçirmesi gibi konuların anlatılması. Kaynak Yönetimi: İnsan kaynakları yönetimi, eğitim ve geliştirme, çalışma ortamı, kaynaklarının izlenmesi ve değerlendirilmesi gibi konuların ele alınması.

Ürün ve Hizmet Üretimi: Ürün ve hizmetin planlanması, tasarım ve geliştirme süreçleri, tedarikçi yönetimi, üretim süreçleri, kalite kontrol ve test süreçleri gibi konuların anlatılması. Ölçme, Analiz ve İyileştirme: Performans ölçme ve değerlendirme, veri analizi, süreç iyileştirme, müşteri geri bildirimleri, şikayet yönetimi, doğrulama ve düzeltici önlemler gibi konuların ele alınması. Bu eğitim programı, katılımcıların ISO 9001:2015 standardının gerekliliklerini anlamalarını, kalite yönetim sistemi kurulumunu gerçekleştirebilmelerini ve süreçleri etkili bir şekilde yönetebilmelerini sağlamayı hedefler.