Çanakkale Yaşam Koçluğu Eğitimi Nedir

Yaşam koçluğu, bireylerin kişisel gelişimlerini desteklemek, hedeflerini belirlemek, motivasyonlarını arttırmak, stres yönetimi gibi konularda rehberlik hizmeti sunan bir danışmanlık yöntemidir. Çanakkale yaşam koçluğu eğitimi ise, kişisel gelişim ve koçluk teknikleri ile ilgili temel bilgi ve becerileri edinmek isteyen kişilere yönelik olarak düzenlenen bir eğitim programıdır. Eğitimde, koçluk teknikleri, dinleme, soru sorma, geri bildirim verme, hedef belirleme, motivasyon sağlama gibi konular ele alınarak katılımcılara uygulamalı olarak öğretilir. Ayrıca eğitimde, farklı yaşam alanlarındaki sorunlara yönelik olarak koçluk yaklaşımları da ele alınabilir.