Çekişe Çekişe Pazarlık Etmek - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Çekişe çekişe pazarlık etmek" deyimi, alıcı ve satıcı arasında, genellikle bir ürün ya da hizmetin fiyatı üzerinde yoğun ve karşılıklı olarak sert bir şekilde yapılan pazarlık sürecini ifade eder. Bu tür pazarlık genellikle uzun sürebilir ve tarafların birbiri üzerinde baskı kurarak, en iyi anlaşmayı elde etmeye çalıştıkları bir mücadeleyi simgeler. Çekişmeli pazarlık, karşılıklı olarak ciddi bir münakaşa şeklinde yürütülebilir ve tarafların pazarlık sırasında birbirlerine karşı direnç gösterdikleri, pek kolay taviz vermedikleri bir durumu anlatır.