Cıvataları Gevşetmek - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Cıvataları gevşetmek" ifadesi, genellikle bir kişinin rahatlaması, gevşemesi ya da daha az resmi veya ciddi davranması gerektiğinde kullanılır. Mecazi anlamda, bir kişinin üzerindeki baskıyı azaltması, stresten uzaklaşması veya daha az katı bir tutum sergilemesi gerektiğinde kullanılır. Bu ifade, özellikle yoğun stres altında veya çok ciddi bir şekilde davranan kişilere, hayatın bazı yönlerini daha hafifçe almasını öğütlemek için de kullanılabilir. İfade, kişinin kendisini rahatlatması ve sıkı tuttuğu kuralları biraz olsun esnetmesi gerektiğinde kullanılan argo bir tavsiye niteliğindedir.