Deneysel Patoloji Doktora Programı Nedir

Deneysel Patoloji Doktora Programı

Deneysel patoloji, patoloji biliminin bir alt dalıdır ve hayvanlar üzerinde yapılan deneyler sonucu oluşan hastalıkların incelenmesini kapsar. Deneysel patolojinin amacı, insanların ve hayvanların hastalıkları hakkında daha fazla bilgi edinmek ve bu bilgiyi hastalıkların tanısı ve tedavisinde kullanmaktır.

Deneysel patoloji, çeşitli biyokimyasal, histolojik ve mikroskopik teknikleri kullanır ve bu teknikler arasında doku örneklerinin incelenmesi, immünohistokimyasal teknikler, moleküler patoloji ve genetik patoloji gibi teknikler bulunur.

Deneysel patolojinin önemli bir parçası olan moleküler patoloji, moleküler düzeyde oluşan değişiklikleri inceler ve bu değişikliklerin nasıl oluştuğunu ve hastalıkları nasıl etkilediğini anlamaya yardımcı olur. Deneysel patoloji, insanların ve hayvanların hastalıklarını anlamaya yardımcı olur ve bu bilgi, hastalıkların tanısı ve tedavisinde kullanılabilir.