Dişinin Kovuğuna Yetmemek - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Dişinin kovuğuna yetmemek" deyimi, bir şeyin bir kişi için yetersiz olması, kişinin ihtiyacını karşılamaması veya bir kişinin beklentilerini tatmin etmemesi durumunu ifade eder. Genellikle bir şeyin değer, büyüklük, miktar ya da etkinlik açısından kişinin arzuladığı ya da ihtiyaç duyduğu düzeyde olmadığını belirtmek için kullanılır. Bu ifade, mecaz anlamda bir kişinin memnuniyetsizliğini, hedeflerine ulaşamadığını ya da tatmin olmadığını dile getirir. Örnek olarak, bir işte elde edilen gelirin bir kişinin geçimini sağlamak için yetersiz kalması durumunda "dişinin kovuğuna yetmemek" tabiri kullanılabilir.