Düşte Görse Hayra Yormamak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Düşte görse hayra yormamak" deyimi, bir kişi veya olay hakkında o kadar kötü bir kanıya veya negatif bir izlenime sahip olmak anlamına gelir ki, o kişi veya olayla ilgili en masum veya en olumlu durumlar bile olumlu olarak değerlendirilmez. Düşler genellikle gelecekteki olaylar hakkında işaretler veya simgeler içerebilir ve eski inançlara göre rüyalar hayra ya da şerre yorulur. Bu deyim, kişinin bu kadar negatif algılandığını ifade eder ki, onunla ilgili rüyalar bile olumlu bir anlam taşımaz. Yani, bu kişi veya olay hakkında hiçbir olumlu beklenti ya da düşünceye sahip olunmadığı, her durumun en negatif tarafından bakıldığı anlamına gelir.