Diyet ve Sinir Sistemi Sağlığı İlişkisi

Diyet ve sinir sistemi sağlığı arasındaki ilişki oldukça önemlidir. Beyin ve sinir sistemi, vücudun kontrol merkezi olarak karmaşık bir yapıya sahiptir ve bu sistemlerin sağlığını korumak için doğru beslenme büyük bir rol oynar. Öncelikle, omega-3 yağ asitleri gibi yağlar, beyin fonksiyonlarını destekler ve sinir hücreleri için gerekli olan lipid bileşenlerini sağlar. Aynı zamanda antioksidanlar, sinir hücrelerini serbest radikallere karşı korur ve nörodejeneratif hastalıkların riskini azaltabilir.