Eczacılık Meslek Bilimleri Doktora Programı Nedir

Eczacılık Meslek Bilimleri Doktora Programı

Eczacılık Meslek Bilimleri, eczacılık mesleği ile ilgili olarak çalışan bilim adamlarının yaptığı bilimsel çalışmaları kapsayan bir bilim dalıdır. Bu alanda çalışan eczacılar, eczacılık mesleği ile ilgili olarak farklı bilim dallarından (örneğin, eczacılık biyokimya, eczacılık farmakoloji, eczacılık toksikoloji gibi) yararlanarak çalışmalar yaparlar.

Eczacılık Meslek Bilimleri alanında çalışan eczacılar, eczacılık mesleği ile ilgili olarak farklı bilim dallarından yararlanarak çalışmalar yaparlar. Bu çalışmalar, ilaç üretiminde kullanılan maddelerin yapılarını ve özelliklerini incelemek, ilaçların vücut üzerindeki etkilerini incelemek, ilaçların yan etkilerini ve risklerini değerlendirmek ve ilaçların dozajını belirlemek gibi konuları kapsar.

Eczacılık Meslek Bilimleri alanında çalışan eczacılar, eczacılık mesleği ile ilgili olarak farklı bilim dallarından yararlanarak çalışmalar yaparak eczacılık mesleğine katkıda bulunurlar.

Ayrıca Bakınız - Eczane Yardımcı Personeli Sertifikası