Elektrik-Elektronik Mühendisliği Teknolojileri Doktora Programı Nedir

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Teknolojileri Doktora Programı

"Elektrik-elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik sistemlerin tasarımı, üretimi ve uygulaması ile ilgilenen bir mühendislik dalıdır. Bu alanda çalışan mühendisler, elektrikli cihazların tasarımından, üretimine ve bunların kurulum ve bakımına kadar çeşitli işler yaparlar. Elektrik-elektronik mühendisliği, elektronik cihazların tasarımı ve üretimi ile ilgili olan elektronik mühendisliği ile elektrik tesisatı ve sistemlerinin tasarımı ve üretimi ile ilgili olan elektrik mühendisliği gibi iki alt dalı vardır.

Elektrik-elektronik mühendisliği teknolojileri, bu alanda çalışan mühendislerin kullandıkları araç ve gereçleri kapsar. Bu teknolojiler arasında, elektrik-elektronik sistemlerin tasarımı ve üretimi için kullanılan yazılım ve donanımlar, ölçüm araçları ve cihazlar, elektronik devrelerin üretimi için kullanılan makine ve ekipmanlar, elektrik tesisatı ve sistemlerinin kurulumu için kullanılan malzemeler ve araçlar yer alır. Elektrik-elektronik mühendisliği teknolojileri, günümüzde çeşitli alanlarda kullanılır, örneğin bilgisayar ve cep telefonlarının tasarımından, enerji üretim sistemlerinin kurulumuna kadar."