Furkan İsminin Anlamı Nedir? - Detaylı İsim Analizi

Furkan İsminin Anlamı:

Furkan, Arapça kökenli bir isim olup, "ayırt etmek", "hak ile batılı birbirinden ayıran" anlamına gelir. İslam kültüründe Kuran'da geçen bir sıfat olarak da kullanılan Furkan, "doğruyu yanlıştan ayıran", "hakikat" anlamında yorumlanır. Bu isim taşıyanlar genellikle adalet duygusu güçlü, doğru ile yanlışı ayırt edebilen ve hakikati arayan kişiler olarak tanımlanır.

Furkan İsminin Diğer Anlamı/Anlamları:

Bir akarsu birikintisi, öc almak.

Furkan İsminin Özellikleri - Kökeni:

Furkan, Arapça kökenli bir isim olup, "ayırt etmek", "hak ile batılı birbirinden ayıran" anlamına gelir. İslam kültüründe Kuran'da da sıkça kullanılan bir sıfat olarak geçen Furkan, "doğruyu yanlıştan ayıran", "hakikat" anlamında yorumlanır. Bu isim taşıyanlar genellikle adalet duygusu güçlü, doğruyu ayırt edebilen ve hakikati arayan kişiler olarak tanımlanırlar.

Furkan İsmi Türkiye'de Kaç Kişide Var?

Türkiye'de 183.644 kişi Furkan ismini kullanmaktadır.

Furkan İsmi Kuran'da Geçer mi?

Furkan kelimesi Kuran'da geçmektedir. Özellikle “El-Furkan” ifadesi, Kuran’ın bir diğer adı olarak kullanılır ve “ayırıcı” anlamına gelir.

Furkan İsmi Caiz Midir?

Furkan ismi, Kuran'da geçtiği ve olumlu bir anlam taşıdığı için kullanılması caizdir.

Furkan İsminin Harf Analizi:

F: Mantıklı ve analitik düşünceye yatkınlık
U: Bağımsız düşünme ve özgürlük arayışı
R: Güçlü karakter ve kararlılık
K: Başarıya odaklanma ve mücadeleci ruh
A: Aktiflik ve enerji
N: İçgüdüsel bilgi ve sezgi

Furkan İsmi İçin Akrostiş

Fıtratında adalet ve hakikat barındıran,
Ufkunda ilim ve irfan dolu bir yol,
Ruhunda sevgi ve şefkat coşkusu,
Kalbinde merhamet ve hoşgörü,
Akıl dolu, doğru yoldan şaşmayan,
Nur saçan, aydınlık bir kişilik.

Diğer İsim Anlamları İçin Buraya Tıklayınız!