Gelişimsel Yetersizlikleri Olan Çocukların Öğretimi Yüksek Lisans Programı Nedir

Gelişimsel Yetersizlikleri Olan Çocukların Öğretimi Yüksek Lisans Programı

Gelişimsel yetersizlikleri olan çocukların öğretimi, özel eğitim alanında uzmanlaşmış bir yüksek lisans programıdır. Bu program, özel eğitim gereksinimleri olan çocukların eğitim ve öğretimine yönelik bilgi ve becerileri kazandırmayı amaçlar.

Program, çocukların farklı gelişim düzeylerinde olduğu için, çocukların ilgi, yetenek ve ihtiyaçlarına uygun olarak özel olarak hazırlanmış öğretim programlarının tasarımına yönelik bilgi ve becerileri de kazandırır. Program ayrıca, çocukların gelişimini destekleyecek ortamların tasarımı, öğretim yöntemleri ve teknikleri gibi konuları da ele alır.