Global GAP (İyi Tarım) Nedir?

Global GAP (Good Agricultural Practice - İyi Tarım Uygulamaları): Global GAP, tarım sektöründe sürdürülebilir ve güvenli üretim uygulamalarını teşvik eden uluslararası bir sertifikasyon ve belgelendirme programıdır. Global GAP, ürünlerin kalitesini, güvenliğini ve çevresel sürdürülebilirliğini artırmayı amaçlar.

Global GAP, çiftçilere ve tarım işletmelerine çeşitli tarım uygulamalarında en iyi pratikleri benimsemeleri için rehberlik eder. Bu uygulamalar, su yönetimi, toprak koruma, pestisit kullanımı, işçi sağlığı ve güvenliği gibi bir dizi konuyu içerir. Global GAP sertifikasyonu, ürünlerin uluslararası pazarlarda kabul edilmesine yardımcı olur.

Global GAP, gıda ürünlerinin güvenliği ve kalitesinin artırılmasının yanı sıra çevresel sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk konularını da vurgular. Bu program, tarım sektörünün daha sürdürülebilir ve küresel pazarlara uygun hale gelmesine katkıda bulunur.

Genel olarak, Global GAP, gıda ürünlerinin izlenebilirliğini artırır, çevresel etkileri azaltır ve tüketicilere daha güvenli ve kaliteli ürünler sunar. Bu nedenle, birçok ülkede tarım sektöründe önemli bir rol oynamaktadır ve üreticiler için rekabet avantajı sağlar.