Göz Açtırmamak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Göz açtırmamak" ifadesi, genellikle bir kişinin başka birisine sürekli baskı yapması, üzerinde sıkı bir kontrol uygulaması veya rahat hareket etme olanağı tanımaması anlamında kullanılır. Ayrıca, bu deyim bir kişinin başkasını sürekli gözetlediğini, izlediğini veya rahat bir nefes almasına izin vermediğini belirtmek için de kullanılabilir. Örneğin, çok sıkı bir yönetici çalışanlarına göz açtırmıyorsa, bu onların iş yerinde serbestçe hareket edememeleri, sürekli denetlenmeleri ve yoğun bir çalışma temposu içinde olmaları anlamına gelebilir. Savaş veya rekabet gibi durumlarda ise sürekli saldırı altında olmak ve savunma fırsatı bulamamak şeklinde ifade edilebilir.