Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Bölümü Nedir

Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Bölümü

Hasta ve yaşlı hizmetleri, genellikle yaşlı ve/veya hasta insanların günlük yaşam ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik hizmetlerdir. Bu hizmetler, insanların evlerinde ya da bakımevi gibi bir yerde verilebilir ve genellikle evde bakım hizmetleri, yatak istirahatı, yemek hazırlama, yürüyüş ve egzersiz desteği, ilaç hatırlatmaları, günlük bakım ve temizlik gibi hizmetleri içerir. Bu hizmetler, genellikle yaşlı veya hasta insanların kendi başlarına yaşamasına yardımcı olmak amacıyla verilir ve bu hizmetlerin amacı, insanların yaşam kalitelerini yükseltmek ve onların sağlık durumlarını iyileştirmektir.