Hemşirelik Esasları Doktora Programı Nedir

Hemşirelik Esasları Doktora Programı

Hemşirelik Esasları, hemşirelik uygulamalarında uyulması gereken temel ilkelerdir. Bu ilkeler, hemşirelik uygulamalarının etik, güvenilir, verimli ve yüksek kaliteli bir şekilde gerçekleştirilmesini amaçlar.

Hemşirelik Esasları, aşağıdaki başlıklarda toplanabilir:

1. İnsan haklarına saygı: Hemşirelik uygulamalarında, insan haklarına saygı gösterilir ve kişinin özgürlüğü ve kişisel güvenliği korunur.

2. İnsan onuruna saygı: Hemşirelik uygulamalarında, kişinin onuruna saygı gösterilir ve kişinin gizliliği korunur.

3. İnsan sağlığına saygı: Hemşirelik uygulamalarında, insan sağlığına saygı gösterilir ve sağlık hizmetleri verilirken kişinin sağlıklı bir yaşam sürdürmesine yardımcı olunur.

4. İnsan yaşamına saygı: Hemşirelik uygulamalarında, insan yaşamına saygı gösterilir ve kişinin yaşam hakkı korunur.

5. İnsan bireyselliğine saygı: Hemşirelik uygulamalarında, kişinin bireyselliğine saygı gösterilir ve kişinin özel ihtiyaçları dikkate alınır.