Hesaplamalı Bilim ve Mühendislik Yüksek Lisans Programı Nedir

Hesaplamalı Bilim ve Mühendislik Yüksek Lisans Programı

Hesaplamalı Bilim ve Mühendislik yüksek lisans programı, matematik, bilgisayar bilimi, fizik ve mühendislik gibi alanların birleştirildiği bir programdır. Bu programın amacı, öğrencilerine veri toplama, işleme ve yorumlama gibi konuları öğretmek ve onları hesaplamalı bilim ve mühendislik alanlarında çalışacak şekilde yetiştirmektir. Bu programın içeriği, veri madenciliği, bilgisayar grafiği, sayısal çözümlemeler, yapay zeka ve benzeri konuları içerebilir. Bu programı tamamlayan öğrenciler, bilgisayar bilimleri, mühendislik ve matematik gibi alanlarda çalışacak şekilde yetiştirilmiş olacaklardır.