Instagram Ekibinden Yeni Metin Tabanlı Sosyal Medya Uygulaması: Threads

Threads Nedir?

Threads, Instagram ekibinin metin tabanlı bir sosyal ağ uygulamasıdır. Kullanıcılar, Threads üzerinden yazılı güncelleme paylaşabilir, halka açık sohbetlere katılabilir. Bu platform, Instagram'dan takip ettikleri hesapları da hızlı bir şekilde takip etme ve paylaşıma başlama imkanı sunuyor.

Threads Kullanım Özellikleri

Threads, kullanıcılara 500 karaktere kadar kısa gönderiler veya güncellemeler paylaşma imkanı sağlar. Ek olarak, gönderilere en fazla 5 dakika uzunluğunda videolar, fotoğraflar ve linkler eklenebilir. Threads paylaşımlarını Instagram hikayelerinde paylaşabilir veya başka bir platformda link olarak dağıtabilirsiniz. Ayrıca, belli kelimeleri filtreleyebilir ve sizden bahsedecek kişileri belirleyebilirsiniz.

Threads ve Instagram Entegrasyonu

Threads, Instagram'la direkt bir bağlantıya sahip. Instagram’dan takip ettiğiniz hesapları ve sayfaları bu uygulamaya aktarabilirsiniz. Threads, Twitter’a benzer bir arayüze sahip ve paylaşımlarda karakter sınırlaması var. Kullanıcılar, Twitter'da olduğu gibi paylaşımlara fotoğraf, video veya link de ekleyebilirler.

Threads ile Kendi Topluluğunuzu Oluşturun

Meta'nın açıklamasına göre, Threads'te ilgilendiğiniz her konuda tartışmalar yapabilir, en sevdiğiniz içerik oluşturucuları ve aynı şeyleri seven diğer kişileri takip edebilir, onlarla doğrudan bağlantı kurabilir veya fikirlerinizi, düşüncelerinizi ve yaratıcılığınızı dünyayla paylaşmak için kendinize ait sadık bir takipçi kitlesi oluşturabilirsiniz.

Threads'a Nasıl Kayıt Olunur ve Nasıl İndirilir?

Threads uygulamasına Instagram hesabınız ile giriş yapabilirsiniz. Android işletim sistemli akıllı telefon kullananlar için Threads, Google Play'de yer alırken, iOS işletim sistemini kullanan iPhone kullanıcıları için de Apple Store'da mevcuttur.

Threads Profilinizi Nasıl Silebilirsiniz?

Bir kullanıcı Threads profilini istediği zaman kapatabilir, fakat bu işlem sadece Instagram hesabını silerek mümkün. Bu, Threads'ın henüz kendi gizlilik politikası sayfasının olmamasından kaynaklanıyor.

Threads'ın Öne Çıkan Özellikleri

Threads'ın belli başlı özellikleri arasında Instagram hesabı ile giriş yapabilme, Instagram'daki kullanıcı adını kullanabilme, yazılı formatta paylaşım yapabilme (tweet atma), maksimum 500 karakter sınırlaması, paylaşımda fotoğraf ya da video ekleme (medya desteği), Threads paylaşımlarını Instagram hikayelerde paylaşabilme, paylaşımları beğenebilme, paylaşımları yeniden paylaşabilme (retweet), paylaşımlara yorumda bulunabilme (reply), ve başka bir kullanıcıyı paylaşıma etiketleyebilme yer alır.

Güncel Duyuruları Takip Etmek İçin Threads Platformunda Yerini Alan Uzemigunsem' i Tıklayarak Takip Edebilirsiniz.