İpliği Pazara Çıkmak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"İpliği pazara çıkmak" deyimi, bir kişinin ya da bir durumun gerçek yüzünün ortaya çıkması, saklı olanın açığa çıkması anlamında kullanılır. Genellikle, kişinin gerçek niyetlerinin veya bir olayın arka planındaki gerçeklerin herkes tarafından anlaşılacağı bir noktaya gelindiğinde kullanılır. Bu ifade, özellikle kişinin kötü niyetlerini veya yaptığı yanlışları gizleyemeyeceği durumlar için tercih edilir. "İpliği pazara çıkmak" deyimi, bir kişinin ya da bir durumun artık gizli kalmayacağı, herkes tarafından bilineceği ve ortaya çıkacağı anlamına gelir. Bu durum genellikle beklenmedik ve şaşırtıcı sonuçlar doğurabilir.