Sefalar Getirdiniz - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Sefalar getirdiniz" deyimi, bir yere yeni varan kişi veya kişilere hoş geldiniz anlamında kullanılan bir selamlama cümlesidir. Gelen kişilerin varlığının sevinç ve hoşnutluk getirdiğini belirtmek amacıyla ifade edilir. Bir nevi, "Gelişinizle sefa geldi, hoş geldiniz, mutluluk getirdiniz" gibi anlamlara gelir ve genellikle Türk kültüründe konukseverliğin bir göstergesi olarak kabul edilir. Bu deyim, misafirlerin varlığına verilen değeri ve onları memnun etme arzusunu yansıtır.