Tüm Sertifika Programları

Ücretsiz Seminerler

Atatürk İlke ve İnkılapları Tarihi Yüksek Lisans Programı

Atatürk ilke ve inkilâpları tarihi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülük ettiği dönemde gerçekleştirilen inkılâpların tarihî sürecini inceleyen bir yüksek lisans programıdır. Bu program, Türkiye'nin 1923'te Cumhuriyet'i ilân ettiği dönemden 1950'li yıllara kadar olan süreçte gerçekleştirilen inkılâpları kapsamaktadır.

Program, Atatürk'ün ilkeleri ve inkılâplarının tarihî süreci üzerine odaklanır ve bu konuda araştırmalar yapmayı amaçlar. Öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş sürecine ilişkin önemli olayları, Atatürk'ün ilkelerinin nasıl ortaya çıktığını ve nasıl uygulandığını, inkılâpların nasıl gerçekleştirildiğini ve nasıl etkilediğini öğrenirler.

NE YAPIYOR ?