Afet Yönetimi Yüksek Lisans Programı

Afet yönetimi bölümü, afetlerin yönetimi konularının incelendiği bir bölüm olabilir. Bu bölümde, afetlerin nedenleri, afetlerin etkileri ve afetlerin önlenebilmesi ve yönetilebilmesi gibi konulara değinilebilir. Örneğin, afetlerin türleri, afetlerin belirlenmesi, afetlerin önlenebilmesi için alınabilecek önlemler, afetlerin etkilerini azaltmak için alınabilecek önlemler ve afetlerin yönetimi gibi konuların üzerinde durulabilir. Afet yönetimi bölümü, afetlerle ilgili çalışan profesyonellerin eğitimine yönelik olabilir veya afetlerle ilgili yönetim konularını öğrenmek isteyen herhangi bir kişi için de uygun olabilir. Bu bölümde öğrenciler, afetlerin nasıl önlenip yönetilebileceğini öğrenerek, afetlerle ilgili yönetim faaliyetlerine katılabilirler.

Ayrıca bakınız- https://uzemigunsem.gedik.edu.tr/urunler/isletmelerde-afet-risk-ve-kriz-yonetimi-sertifika-programi