Nereden Esti - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Nereden esti?" bir kişinin beklenmedik bir davranışta bulunması veya sıradanın dışında bir fikir ortaya atması karşısında, şaşkınlık veya merak ifade etmek için kullanılan bir sorudur. Bu ifade, genellikle bir kişinin aniden ve beklenmedik bir şekilde değişen tavır veya düşüncelerine yönelik olarak "Bu ne aniden değişiklik, bu fikir nereden geldi?" anlamında kullanılır. Örneğin, genellikle sessiz olan bir kişi aniden ve coşkuyla bir konuşma yapmaya başlarsa, dinleyiciler "Nereden esti bu cesaret?" şeklinde bir tepki gösterebilir. Bu ifade, olayın veya davranışın sebebini anlama arzusunu ve beklenmeyen bir değişikliğe duyulan şaşkınlığı yansıtır.