İşitme Engellilerin Eğitimi Doktora Programı Nedir

Özel Eğitim Anabilim Dalı / İşitme Engellilerin Eğitimi Doktora Programı

Özel Eğitim Anabilim Dalı/İşitme Engellilerin Eğitimi Doktora programı, özel eğitim alanında işitme engelli öğrencilere yönelik bir doktora derecesi programıdır. Bu program, işitme engelli öğrencilerin eğitimine yönelik bilgi verir ve öğrencilere bu alanda çalışabilecek beceri ve bilgi kazandırır.

Program, işitme engelli öğrencilerin eğitiminde kullanılan yöntemleri, teknikleri ve araçları ele alır ve bu konuların yanı sıra, işitme engelli öğrencilerin genel sağlık durumlarının nasıl değerlendirileceği, işitme engelli öğrencilerin sosyal ve psikolojik ihtiyaçlarının nasıl karşılanacağı ve işitme engelli öğrencilerin aileleriyle nasıl iletişim kurulacağı gibi konuları da içerir. Programın amacı, işitme engelli öğrencilerin eğitimine yönelik uzmanlaşmış ve bu alanda araştırma yapabilen öğretmenler yetiştirmektir.