Malzemeler:

  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1/4 su bardağı eritilmiş tereyağı veya sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü (isteğe bağlı)


Yapılışı:


Kuru Malzemeleri Karıştırma:

  • Büyük bir kasede un, şeker, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.


Islak Malzemeleri Karıştırma:

  • Ayrı bir kasede süt, yumurta, eritilmiş tereyağı ve vanilya özütünü (isteğe bağlı) iyice çırpın.


Kuru ve Islak Malzemeleri Birleştirme:

  • Islak malzemeleri kuru malzemelerin üzerine dökün.
  • Bir spatula veya çırpıcı ile malzemeleri karıştırın. Hamur pürüzsüz olmalı, ancak çok fazla karıştırmamaya dikkat edin; aksi takdirde pankekler sert olabilir.


Pişirme:

  • Orta ateşte bir tavayı ısıtın ve hafifçe yağlayın.
  • Tava ısındıktan sonra, hamurdan yaklaşık 1/4 su bardağı alarak tavaya dökün.
  • Pankeklerin üzeri baloncuklanmaya başlayana kadar pişirin, ardından dikkatlice çevirin ve diğer tarafını da altın rengi olana kadar pişirin.


Servis:

Pankekleri sıcak olarak servis yapın.
Üzerine bal, tereyağı, taze meyve, reçel veya akçaağaç şurubu dökerek lezzetlendirebilirsiniz.
Afiyet olsun!

Anasayfa Giriş Yap Kategoriler