Sakaldan Kesip Bıyığa Eklemek - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Sakaldan kesip bıyığa eklemek" deyimi, bir sorunu çözerken aslında bir fark yaratmadan, sadece sorunu bir yerden başka bir yere taşımayı ifade eder. Bu ifade, genellikle, yapılan bir değişikliğin ya da alınan bir önlemin gerçekte bir iyileştirme sağlamadığını, sadece sorunun görünümünü değiştirdiğini vurgular. Örneğin, bir bütçe açığını kapatmak için bir alandan para kesip başka bir alana eklemek, ancak toplam bütçe dengesini iyileştirmemek bu deyimin kullanıldığı durumlardır. Deyim, bir çözümün aslında hiçbir gerçek fayda sağlamadığını ve sadece sorunun yüzeyini değiştirdiğini eleştirel bir şekilde ifade eder.