Tarımsal Genetik Mühendisliği Bölümü Nedir

Tarımsal Genetik Mühendisliği

Tarımsal genetik mühendisliği, tarım ve tarımın alt disiplinlerinden biridir ve tarımda genetik mühendisliğin kullanımı ile ilgilidir. Bu bölüm, tarım sektöründe çalışmak isteyen öğrencilere tarım alanında genetik mühendisliğin kullanımıyla ilgili bilgi ve beceriler verir.

Öğrenciler, tarımsal genetik mühendisliğinin temel kavramlarını öğrenirler ve ayrıca tarımda genetik mühendisliğin nasıl kullanıldığını da öğrenirler. Bu bölümde öğrenciler, genetik mühendisliğin yararlarını ve risklerini değerlendirirler ve ayrıca tarımsal genetik mühendisliğin etik yönlerini de öğrenirler. Bu bölümü bitiren öğrenciler, tarım alanında genetik mühendisliğin kullanımıyla ilgili uzmanlaşırlar ve tarım sektöründe çalışabilirler.

Ayrıca bakınız- https://uzemigunsem.gedik.edu.tr/urunler/organik-tarim-yoneticisi-sertifikali-egitim-programi