Top Patlasa Duymamak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Top patlasa duymamak" ifadesi, Türkçede dikkatinin tamamen başka bir şeye yoğunlaşmış olması ve çevresinde olup bitenleri hiç fark etmemesi durumunu tanımlamak için kullanılır. Mecazi olarak kişinin o kadar dalgın veya bir işe o kadar vertmiş olduğunu ifade eder ki, çevresinde olup biten en şiddetli ve dikkat çekici olayları bile fark etmeyecek kadar dikkati dağınıktır ya da bir noktaya odaklanmıştır. Aynı zamanda, bir kişinin çok yoğun bir şekilde uyuduğunu ifade etmek için de kullanılır.