HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet
Çocuk ve Ergenlerde Depresyon Nedenleri ve Eğitsel, Psikolojik Müdahaleler

Yıldız Puanı
(50)
Fiyatı
%51 İNDİRİM 950 ₺ 1950 ₺
KALAN 5 Kontenjan
ÖN KAYIT OLUŞTUR ÖN KAYIT OLUŞTUR

Çocuk ve Ergenlerde Depresyon Nedenleri ve Eğitsel, Psikolojik Müdahaleler

Depresyon, çocuk ve ergenlerde çok sık görülen bir psikiyatrik bozukluktur ve ciddi sonuçlara neden olabilir. Depresyonun nedenleri genellikle birden fazladır ve biyolojik, psikolojik, sosyal ve çevresel faktörlerin etkileşiminden kaynaklanabilir. Bunlar arasında aile geçmişi, travmatik yaşantılar, sosyal izolasyon, stresli yaşam olayları, sağlık sorunları ve hormonal değişiklikler yer alabilir.

Eğitsel müdahaleler, depresyondaki çocuklara ve ergenlere yardımcı olmak için kullanılan etkili bir tedavi yöntemidir. Bunlar arasında bilişsel davranışçı terapi (BDT), ebeveyn eğitimi, aile terapisi, problem çözme terapisi ve duygusal düzenleme becerilerinin öğretimi yer alabilir. BDT, kişinin olumsuz düşüncelerini tanımlamasına ve bunları daha olumlu ve gerçekçi düşüncelerle değiştirmesine yardımcı olur. Ebeveyn eğitimi, ebeveynlerin çocuklarının depresyonunu anlamasına, destekleyici bir ortam yaratmasına ve çocuklarına yardımcı olmak için gerekli becerileri öğrenmelerine yardımcı olur. Aile terapisi, aile içindeki etkileşimleri ve dinamikleri ele alarak, aile üyelerinin birbirleriyle daha iyi iletişim kurmalarına ve birbirlerini daha iyi anlamalarına yardımcı olabilir. Problem çözme terapisi, çocukların ve ergenlerin sorunlarına odaklanarak, onları çözmelerine yardımcı olur.

Duygusal düzenleme becerilerinin öğretimi ise, çocukların ve ergenlerin duygularını tanımalarına, ifade etmelerine ve yönetmelerine yardımcı olur. Psikolojik müdahaleler arasında antidepresan ilaçlar da yer alabilir, ancak bu ilaçlar yalnızca uzman bir doktor tarafından reçete edilmelidir ve kullanımı sıkı bir şekilde takip edilmelidir. Depresyon tedavisi, tedavi edilmediğinde ciddi sonuçlar doğurabilen bir durumdur, bu nedenle çocuklarda ve ergenlerde depresyon belirtileri görüldüğünde, bir uzmana başvurmak önemlidir.

Örnek Sertifika ;

Örneği verilen belgede ''Örnek'' olarak bildirilen eğitim başlığı programlara göre değişiklik göstermektedir.
Eğitim Sonunda ; İstanbul Gedik Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Onaylı ve Rektör İmzalı Sertifika Sahibi Olacaksınız. Belgeler Tarafınıza eğitiminizi tamamladıktan sonra 5 iş günü içerisinde e-Devlet üzerinden gönderilecektir.  Fiziki kargo istemeniz ek ödeme yapmanız gerekmektedir.

Fiziki kargo tercihi yapan, kargo gönderimi sağlanan ve buna rağmen teslim almayan ve sertifikası merkezimize dönen adayların yeniden kargo gönderimi yapılması için 500 ₺ ek ödeme yapması gerekmektedir. Size gönderilen kargoları lütfen teslim alınız. Teslim alınmaması ve yeniden kargolanması için ek ödeme yapılmaması durumunda adayın belgesi 1 ay (30 gün) içerisinde imha edilecektir.

Türkçe Sertifika Örneği;

İstanbul Gedik Üniversitesi Üniversite Onaylı Sertifika

İngilizce Sertifika Örneği;

İstanbul Gedik Üniversitesi Üniversite Onaylı Sertifika

Kazanımlar

Eğitim sonunda elde edeceğiniz kişisel ve mesleki gelişim sertifikanız/sertifikalarınız ile iş hayatında kendinizi bir adım öne taşıyabilirsiniz. Bu tür eğitimler destekleyici faaliyetler sınıfında bulunmaktadır. Gelişiminize katkıda bulunarak almaya hak kazandığınız sertifikanız/sertifikalarınızı CV'nize ekleyerek kullanabilirsiniz.

Eğitime Kimler Katılabilir

İlgili bölüm çalışanları/mezunları ve ilgili bölümlerde eğitimini sürdüren öğrenciler sertifikalı eğitim programına başvuruda bulunabilir.

Nasıl Katılırım?

"Eğitime Katıl'' butonuyla kaydınızı tamamlayabilirsiniz. Sistem sizi kayıt işlemleri için yönlendirmektedir. Ödeme işleminizi Banka/Kredi Kartı ile veya Havale/EFT yöntemiyle tamamlayabilirsiniz. Kredi ve Banka Kartı ödeme yaptığınızda kaydınız hemen açılıp giriş bilgilerinin SMS olarak gelecektir. Havele/EFT Ödemelerini ise mesai saatleri içerisinde yapmanız durumunda sisteminiz aynı gün, mesai dışı yapmanız durumunda ise ilk mesai gününde açılıp giriş bilgileriniz SMS olarak size ulaşacaktır.

Başvuru Süreci

• Katılımcılar Dünyanın her yerinden katılabilir.
  • Eğitim başlangıç ve bitiş tarihi aralığında tüm ders videoları açık olup, eğitimleri istediğiniz gün ve saatte 7/24 izleyebilirsiniz.
  • Ödeme işleminiz kredi kartı veya banka hesabından gerçekleştirebilirsiniz.
  • Ödeme işlemini banka hesabı ile gerçekleştirmeniz durumunda ad, soyad, eğitim adı ile birlilte dekontunuzu 0543 613 12 00 whatsapp hattımıza iletmeniz gerekmektedir.
  • Ödemesi Yapılmayan Başvuru Kabul Edilmeyecektir.
  • Kayıt olan öğrencilere açılan sistemler 2 ay sonra kapatılacaktır.

Banka Hesap Bilgilerimiz

Banka Adı  : AKBANK T.A.Ş.
Şube Adı    : İMES TİCARİ / 00876
Hesap Adı  : İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ İŞLETMESİ
Hesap No   : 0067465
Kod             : 0046
Swift           : AKBKTRIS
IBAN           : TR29 0004 6008 7688 8000 0674 65

(AÇIKLAMA KISMINA LÜTFEN AD SOYAD VE TELEFON NUMARASI BİLGİNİZİ YAZINIZ.)

uzemigunsem@gedik.edu.tr

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapan veya soru soran kimse yok.