Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Doktora Programı Nedir

Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Doktora Programı

Uzaktan algılama ve coğrafi bilgi sistemleri (CBS), uzaktan algılama teknikleri ve coğrafi bilgi sistemleri (GIS) kullanarak toplanan verileri analiz eden bir bilim dalıdır. Uzaktan algılama, uydu ve hava fotoğrafları gibi görüntüler aracılığıyla yer üstündeki nesneler hakkında bilgi toplamayı amaçlar. Coğrafi bilgi sistemleri (GIS), yer üstünde bulunan nesneler ve olaylar hakkında bilgi toplamayı amaçlar ve bu bilgiyi haritalar üzerinde gösterir.

Uzaktan algılama ve coğrafi bilgi sistemleri doktora programı, bu alanda uzmanlaşmak isteyenler için tasarlandı. Program, öğrencilere uzaktan algılama ve coğrafi bilgi sistemleri alanında bilgi ve beceri kazandırmayı amaçlar ve öğrencilere uzaktan algılama ve coğrafi bilgi sistemleri konusunda çalışmalar yapmalarına yardımcı olur. Programın içeriği, öğrencilerin uzaktan algılama ve coğrafi bilgi sistemleri alanında araştırma yapmalarını sağlamak için uzaktan algılama teknikleri, coğrafi bilgi sistemleri, veri toplama ve işleme teknikleri gibi konuları kapsar.

Uzaktan algılama ve coğrafi bilgi sistemleri doktora programına başvurmak için, öğrencilerin lisans veya yüksek lisans derecesine sahip olmaları ve uzaktan algılama veya coğrafi bilgi sistemleri gibi ilgili bir alanda lisans derecesine sahip olmaları gerekmektedir. Programa kabul edilmek için, öğrencilerin uzaktan algılama veya coğrafi bilgi sistemleri gibi ilgili bir alanda yapmış oldukları önceden yapılmış araştırmalarını gösteren bir özgeçmiş ve yüksek lisans tezleri de istenebilir.