Vara Yoğa Karışmak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Vara yoğa karışmak" deyimi boş yere, gereksiz yere işlere bulaşmak, her önüne gelen işe kalkışmak ya da herhangi bir neden olmaksızın sorun çıkarmak, gerekli gereksiz her konuya müdahil olmak anlamında kullanılan bir ifadedir. Kişinin zamanını ve enerjisini önemli olmayan veya ilgisini gerektirmeyen meselelerle tüketmesini eleştiren bir deyim olarak karşımıza çıkar. Bu deyim, genellikle olumsuz bir bağlamda kullanılır ve kişinin odaklanması gereken asıl önemli konuların dışında kalan işlerle uğraşmasını eleştirir.