Whatsapp Telegram Benzeri Kanal Özelliğini Sunmaya Hazırlanıyor!

WhatsApp, internet üzerinden mesajlaşma ve grup sohbetlerinin olabildiğince kullanışlı hale gelmesinde büyük bir rol oynamaktadır. Ancak iletişim ihtiyaçları giderek gelişmektedir. Telegram uzun zamandır Kanallar özelliğine sahip olsa da, WhatsApp'ın popülerliğine yetişememiştir.

Whatsapp Kanallar Özelliğinin Avantajları

Şu anda WhatsApp, yeni bir özellik olan Telegram uygulamasındaki Kanallar özelliğini kendi platformunda sunmaya başlıyor. Öncelikle Kolombiya ve Singapur'da önde gelen küresel markalar ve seçili kuruluşlarla birlikte bu özellik kullanılmaya başlanacak. Daha fazla ülkenin önümüzdeki aylarda kullanıma geçmesi planlanıyor. Bu özellik sayesinde güvenilir ve basit bir arayüzle WhatsApp'tan ayrılmadan kişiler ve kuruluşlar tarafından gönderilen bilgilendirmeler, kanallar üzerinden aktarılabilecek. Kanallar özelliği, "Güncellemeler" adlı yeni bir sekmede yer alacak. Yalnızca yöneticiler, tek yönlü olarak metin, fotoğraf, video veya anket gönderebilecekler.

WhatsApp, hobileriniz, spor takımlarınız, yerel yetkililerden güncellemeler veya daha fazlasını takip etmenizi ve seçmenize yardımcı olmak için bu özelliği geliştirmeye devam ediyor. Ayrıca, sohbetlerde veya e-posta veya çevrimiçi ortamda paylaşılan davet bağlantıları üzerinden de kanallara ulaşma imkanı tanınacak.

Gizlilik Ön Planda Olacak!

Kanallar özelliğinde, kanal yöneticisi veya takipçisi olmanız telefon numaranızın ve profil fotoğrafınızın gösterilmesine yol açmayacak. Bu, kişisel bilgilerinizi korumak için tasarlanmıştır. Hangi kanalları takip edeceğiniz tamamen size bağlı olacak ve gizli tutulacak. Bu nedenle, kanal geçmişi 30 güne kadar sunucularda saklanabilecek. Yöneticiler, ekran görüntüsü almayı ve mesajları farklı sohbetlere iletmeyi engelleyebilecek, ayrıca kimlerin kanalları takip edebileceğini belirleyebilecek.