Yabancı Gelmemek - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Yabancı Gelmemek" birine veya bir duruma aşina olmak, tanıdık bulmak anlamında kullanılır. Bu ifade, bir kişinin yeni bir ortama veya duruma hızla uyum sağladığını, kendini orada rahat ve tanıdık hissettiğini belirtmek için kullanılır. Örneğin, yeni bir işe başlayan bir kişi, eğer iş ortamına ve yapılacak işlere çabuk alışırsa "Bu iş bana yabancı gelmiyor." diyebilir. Bu tabir, aynı zamanda daha önce tecrübe edilmiş, gözlemlenmiş veya öğrenilmiş bir durumun tekrar karşılaşılması sırasında da kullanılır.