Yapı Yüksek Lisans Programı Nedir

Yapı Yüksek Lisans Programı

Programın amacı, inşaat mühendisliği alanında bilgi ve becerilerini derinleştirmek isteyen öğrencilere bilimsel araştırma yapma becerisi kazandırmak ve onları lisansüstü araştırma faaliyetlerine hazırlamaktır. Program, tezli yüksek lisans programı olarak düzenlenmektedir ve öğrencilerden bir araştırma tezi hazırlamaları beklenmektedir.

Programın dersleri, inşaat mühendisliği alanında önemli konuları kapsamaktadır, ancak öğrencilerin özel ilgi alanlarına göre dersler seçilebilir. Programa katılım için, lisans eğitimini tamamlamış olmak ve TÖMER (Türkçe Öğrenme Merkezi) sınavından başarılı olmak gerekmektedir.

Yapı yüksek lisans programı, Yıldız Teknik Üniversitesi'nin prestijli bir programıdır ve inşaat mühendisliği alanında kariyer yapmak isteyen öğrencilere uygun bir seçenek olabilir.