Tüm Sertifika Programları

Ücretsiz Seminerler

Yönetişim ve Sivil Toplum Kuruluşları (YSTK) Yüksek Lisans Programı Nedir

Yönetişim ve Sivil Toplum Kuruluşları (YSTK) Yüksek Lisans Programı

Yönetişim ve Sivil Toplum Kuruluşları (YSTK) yüksek lisans programı, yönetişim (governance) ve sivil toplum kuruluşları (STK) gibi konuların incelenmesine odaklanmış bir eğitim programıdır. Bu programın amacı, öğrencilerine yönetişim konusunda derinlemesine bilgi ve beceriler kazandırmak ve sivil toplum kuruluşlarının çalışma prensiplerini anlamalarına yardımcı olmaktır.

Yönetişim, bir ülkenin yönetimi, yönetim şekilleri ve yönetim kurumları gibi konuları kapsamaktadır. Bu programda, öğrenciler yönetişim konusunda derinlemesine bilgi sahibi olacak ve yönetişim konusunda uzmanlaşacaklardır. Ayrıca, sivil toplum kuruluşlarının çalışma prensiplerini anlamaya yönelik öğrenmeler yapacaklardır.

Yönetişim ve Sivil Toplum Kuruluşları yüksek lisans programı, sosyal bilimler, iktisat, hukuk ve siyaset bilimleri gibi alanlarda lisans mezunu olanlar için uygun bir programdır. Bu program sırasında, öğrenciler yönetişim konusunda derinlemesine bilgi sahibi olacak ve yönetişim konusunda uzmanlaşacaklardır. Ayrıca, sivil toplum kuruluşlarının çalışma prensiplerini anlamaya yönelik öğrenmeler yapacaklardır. Program süresi genellikle iki yıl sürer ve programın tamamlanmasını takiben öğrenciler yönetişim ve sivil toplum kuruluşları alanında çalışabileceklerdir.

NE YAPIYOR ?