Zılgıt Çekmek - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Zılgıt çekmek" deyimi, Türkçe'de birisine azarlamak, onu azarlayarak kovmak veya terslemek anlamına gelir. Genellikle, birine sert bir şekilde kınama veya ret ifadesi göstermek amacıyla kullanılır. Bu ifade, özellikle bir kişinin hoşa gitmeyen, kabul edilemez bir davranış sergilediği ve bundan ötürü başkaları tarafından sözlü olarak sert bir şekilde eleştirildiği durumlar için kullanılır. Zılgıt, aynı zamanda öfkeli ve sert bir şekilde yapılan bir uyarıyı da belirtebilir.