Ağız-Diş-Çene Radyolojisi Doktora Programı Nedir

Ağız-Diş-Çene Radyolojisi Doktora Programı

Ağız-diş-çene radyolojisi, ağız, diş ve çene bölgesinin radyografik olarak incelenmesi ile ilgili bir branştır. Bu alandaki uzmanlar, ağız, diş ve çene bölgesinin radyografik olarak incelenmesi için gerekli olan teknikleri kullanırlar ve bu tekniklerle elde edilen görüntüleri değerlendirirler.

Ağız-diş-çene radyolojisi, dişlerin çürümesi, diş etlerinin iltihaplanması, dişlerin çekilmesi, dişlerin çıkarılması, ağız içinde yaraların oluşması, ağız içinde kistlerin oluşması gibi birçok farklı sağlık sorununun tanınmasında ve tedavisinde önemli bir rol oynar.

Bu alandaki uzmanlar, ağız, diş ve çene bölgesinin radyografik olarak incelenmesi için gerekli olan teknikleri kullanarak, hastaların ağız, diş ve çene bölgesinde meydana gelen sağlık sorunlarının tanınması ve tedavisinin yapılmasına yardımcı olurlar.