Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Doktora Programı Nedir

Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Doktora Programı

Amerikan kültürü, Amerika Birleşik Devletleri'nin toplumlarının inançları, değerleri, gelenekleri, yöntemleri ve tatilleri gibi konuları kapsar. Amerikan kültürü, tarihsel olarak İngiliz kültüründen etkilenmiştir ancak zaman içinde, Afrika, Latin Amerika, Asya ve Avrupa gibi farklı kültürlerden de etkilenmiştir. Bu etkilenmeler, Amerikan kültürünün çeşitliliğini oluşturur. Amerikan edebiyatı ise, Amerika Birleşik Devletleri'nde yazılmış olan yazıları, şiirleri ve oyunları kapsar.

Amerikan edebiyatı, Amerikan kültürünü yansıtır ve Amerikan toplumunun değerlerini, inançlarını ve düşüncelerini yansıtır. Amerikan edebiyatı, tarih boyunca çeşitli akımlar ve hareketlerle etkilenmiştir. Örneğin, Amerikan edebiyatı, 19. yüzyılda Romantik hareketin etkisiyle değişmiştir. Bu hareket, duyguları ve düşünceleri önemli olan bir hareket olmuştur. Aynı şekilde, 20. yüzyılda Amerikan edebiyatı, Modernist hareketin etkisiyle değişmiştir. Bu hareket, yenilikçi ve deneysel bir hareket olmuştur.

Amerikan edebiyatında, çeşitli ünlü yazarlar vardır. Örneğin, Amerikan edebiyatında Edgar Allan Poe, Nathaniel Hawthorne, Mark Twain ve Ernest Hemingway gibi ünlü yazarlar vardır. Bu yazarların eserleri, Amerikan edebiyatının önemli parçalarıdır.