Aydın GHP İyi Hijyen Uygulamaları Sertifikalı Eğitim Programı Nedir

GHP İyi Hijyen Uygulamaları Sertifikalı Eğitim Programı

GHP (Good Hygiene Practices), yani İyi Hijyen Uygulamaları, gıda güvenliği ve hijyenine ilişkin bir standarttır. GHP sertifikalı eğitim programı, gıda işletmelerinde çalışanların gıda güvenliği konusunda bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla tasarlanmış bir eğitim programıdır. Bu eğitim programında, gıda güvenliği, hijyen, temizlik, sanitasyon, kişisel hijyen, gıda depolama ve taşıma gibi konular ele alınır.

Ayrıca, gıda üretiminde kullanılan ekipmanların temizliği ve bakımı, gıda atıklarının doğru şekilde imha edilmesi gibi konular da programda yer alır. Eğitim sonunda, katılımcılar GHP standartlarına uygun olarak işletmelerinde hijyenik bir ortam yaratmak ve gıda güvenliğini sağlamak için gerekli bilgi ve becerilere sahip olurlar. Bu eğitim programından başarılı bir şekilde geçen katılımcılara GHP sertifikası verilir.