Bingöl Gıda İşletmelerinde Kalite Yöneticisi Sertifikalı Eğitim Programı Nedir

Bingöl Gıda İşletmelerinde Kalite Yöneticisi Sertifikalı Eğitim Programı, gıda üretimi, işleme, ambalajlama, depolama, dağıtım ve satışı süreçlerinde kalite yönetim sistemleri hakkında bilgi veren bir eğitim programıdır. Bu program, gıda işletmelerinde ürün kalitesinin artırılması, müşteri memnuniyetinin sağlanması ve işletmenin rekabet gücünün artırılması için tasarlanmıştır.

Eğitim programı, gıda güvenliği yönetimi, HACCP (Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları), ISO 22000 gıda güvenliği yönetim sistemleri, ISO 9001 kalite yönetim sistemleri ve diğer kalite yönetim standartları gibi konuları ele almaktadır. Katılımcılar, ürün kalitesinin artırılması ve işletmenin performansının geliştirilmesi için gerekli olan yönetim stratejileri, araçlar ve teknikler hakkında bilgi edinirler. Eğitim programında, gıda işletmelerinde kalite yöneticisi olarak çalışanların sorumlulukları, görevleri ve yetki alanları da ele alınmaktadır.

Ayrıca, eğitim programında yer alan uygulamalı çalışmalar ve proje çalışmaları sayesinde katılımcılar, öğrenilen teorik bilgileri pratikte kullanma fırsatı bulurlar. Eğitim programını başarıyla tamamlayan katılımcılar, gıda işletmelerinde kalite yönetim sistemleri konusunda uzmanlaşmış olacaklardır. Ayrıca, işletmelerin kalite yönetimi ve gıda güvenliği standartlarına uygunluğunu sağlamak için gerekli olan yönetim becerilerine de sahip olacaklardır. Eğitim programını başarıyla tamamlayanlara sertifika verilir.