Bingöl Global GAP (İyi Tarım) Sertifikalı Eğitim Programı Nedir

Bingöl Global GAP (İyi Tarım) sertifikalı eğitim programı, tarım sektöründe faaliyet gösteren işletmelere yönelik olarak tasarlanmış bir eğitim programıdır. Bu program, ürünlerin uluslararası standartlara uygun olarak yetiştirilmesi ve işlenmesi sürecinde kalite kontrolü sağlamayı hedeflemektedir. Global GAP, tarım ürünlerinin üretiminde güvenli, kaliteli ve sürdürülebilir bir yaklaşımı benimser. Bu standart, tarım ürünlerinin üretiminde çevresel, sosyal ve ekonomik sürdürülebilirliği sağlamayı amaçlar.

Tarım işletmelerinin Global GAP sertifikası alması, ürünlerinin uluslararası pazarlarda rekabet edebilmesi için önemlidir. Bingöl Global GAP sertifikalı eğitim programı, tarım işletmelerine Global GAP standartlarına uygun olarak ürün yetiştirme ve işleme konularında bilgi ve beceriler kazandırmayı hedefler. Programda, tarım işletmelerinde ürünlerin üretiminden hasadına kadar olan süreçlerin yönetimi, kalite kontrolü ve sürdürülebilirliği ele alınır.

Eğitim programı, tarım işletmesi sahipleri, üreticiler, çiftçiler, işletme yöneticileri, tarım danışmanları ve diğer tarım sektörü çalışanlarına yöneliktir. Program, Global GAP standartları, risk analizi, çevre yönetimi, toprak yönetimi, işçi sağlığı ve güvenliği, gıda güvenliği ve kalite yönetimi gibi konuları ele almaktadır. Bingöl Global GAP sertifikalı eğitim programı, tarım sektöründe faaliyet gösteren işletmelere uluslararası standartlara uygun olarak ürün yetiştirme ve işleme konusunda rehberlik sağlamaktadır. Programı tamamlayan katılımcılar, Global GAP standartlarına uygun olarak tarım işletmelerinin yönetimini, kalite kontrolünü ve sürdürülebilirliğini sağlamak konusunda bilgi ve beceri sahibi olacaklardır.