Bingöl Sanat Terapisi Eğitimi Nedir

Bingöl Sanat Terapisi Eğitimi, sanat terapisi alanında eğitim veren bir programdır. Sanat terapisi, sanatın yaratıcı ve ifade edici gücünden yararlanarak kişilerin duygusal, zihinsel ve fiziksel sağlıklarını iyileştirmeyi amaçlayan bir tedavi yöntemidir. Sanat terapisi eğitimi, bu alanda çalışmak isteyen kişilere gerekli bilgi, beceri ve deneyimleri kazandırmayı hedefler.

Bingöl Sanat Terapisi Eğitimi programı, Bingöl Üniversitesi bünyesinde yer alan bir eğitim kurumudur ve sanat terapisi alanında lisansüstü eğitim vermektedir. Eğitim programı, sanat terapisi teorisi, uygulama ve araştırmaları gibi konuları kapsar ve mezunlarına sanat terapisti olarak çalışma imkanı sağlar.