Bingöl Pas 220 Ön Koşul(Gereksinim) Sertifikalı Eğitim Programı Nedir

Bingöl Pas 220 Ön Koşul(Gereksinim) Sertifikalı Eğitim Programı, gıda güvenliği yönetim sistemi için temel bir ön koşul olan "Gıda Hijyeni ve Sanitasyon Gereksinimleri"ni karşılamak amacıyla düzenlenen bir eğitim programıdır. Bu eğitim programı, gıda işletmelerinin üretim, işleme, ambalajlama ve depolama aşamalarında hijyen ve sanitasyonun önemini vurgulamaktadır. Eğitim programı, gıda üretim sürecinde hijyen ve sanitasyon gereksinimlerini belirlemeyi, uygulamayı ve izlemeyi öğretir.

Eğitim programı, ISO 22000 gıda güvenliği yönetim sistemi için temel bir ön koşul olan PAS 220 standardına uygun olarak tasarlanmıştır. Bu standart, gıda işletmelerinde hijyen ve sanitasyon gereksinimlerinin karşılanması için belirlenen uluslararası bir standarttır. Eğitim programı, katılımcılara gıda hijyeni, sanitasyon ve temizlik, gıda işletmelerinde mikroorganizmaların kontrolü, kişisel hijyen, gıda depolama ve taşıma, gıda işleme aşamaları gibi konuları kapsayan teorik bilgileri aktarmaktadır. Ayrıca, pratik uygulamalar ve örnekler de eğitim programı içinde yer almaktadır.

Bingöl Pas 220 Ön Koşul(Gereksinim) Sertifikalı Eğitim Programı, gıda sektöründe faaliyet gösteren her türlü işletme için önemlidir. Eğitim programını tamamlayan katılımcılar, gıda hijyeni ve sanitasyonu konusunda bilgi sahibi olacaklar ve işletmelerinde bu konuda gerekli önlemleri alabileceklerdir. Ayrıca, işletmelerinde ISO 22000 gıda güvenliği yönetim sistemi uygulamalarına uygun olarak PAS 220 standardını karşılamalarına yardımcı olacaklardır. Eğitim programını tamamlayan katılımcılar, Bingöl Pas 220 Ön Koşul(Gereksinim) Sertifikası almaya hak kazanacaklardır. Bu sertifika, işletmelerinde hijyen ve sanitasyon gereksinimlerinin karşılanması için gerekli olan ön koşulları karşıladıklarını göstermektedir.