HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

MENÜ
Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

Eczacılık Fakültesi Nedir

Eczacılık Fakültesi Nedir
Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

Eczacılık Fakültesi 


Eczacılık Fakültesi, üniversitelerde bulunan bir fakülte türüdür ve eczacılık mesleğini öğretir. Bu fakülteler, öğrencilere insan vücudu ve ilaçların etkileşimleri, ilaç tasarımı, farmakoloji, farmasötik teknoloji, mikrobiyoloji, biyokimya, analitik kimya ve toksikoloji gibi konuları içeren geniş bir müfredat sunarlar.

Eczacılık Fakültesi, lisans eğitimini tamamlayan öğrencilere "Eczacı" unvanını kazandırır. Eczacılık Fakültelerinde öğrenciler, ilaçların etkileşimlerini, farmasötik üretim tekniklerini, hastalıkların teşhis ve tedavi yöntemlerini öğrenirler. Ayrıca eczanelerde kullanılan reçeteleri okuma, ilaç etkileşimleri konusunda bilgi sahibi olma, hastaların ilaç kullanımı hakkında danışmanlık yapabilme becerileri de kazanırlar. Bunların yanı sıra, öğrenciler, mesleki etik ve yasal konuları da öğrenirler.

Eczacılık Fakültesi mezunları, eczacılık sektöründe klinik eczacılık, ilaç üretimi, akademik araştırma, endüstriyel eczacılık, ilaç denetimi ve ticareti gibi çeşitli alanlarda çalışabilirler. Ayrıca sağlık sektöründe çalışan diğer meslek gruplarıyla birlikte çalışarak, hastalara en iyi hizmeti sunmak için çaba gösterirler.