HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

MENÜ
Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

Projektif Testler Nedir ve Projektif Testler Neleri Kapsar?

Projektif Testler Nedir ve Projektif Testler Neleri Kapsar?
Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

Projektif Testler Nedir?

Projektif testler, çocuklar ve gençlerin kendilerini nasıl hissettikleri, duyguları, algıları ve çevreleri hakkındaki görüşleri konusunda oldukça önemli detaylardan bir tanesidir. Çocuk ve gençlerle alakalı bütün bilgilerin toplanması amacıyla kullanılan bu testler sayesinde farklı sonuçlara ulaşılması söz konusu olmaktadır.

Projektif Testler Neleri Kapsar?

Projektif testler konusunda çocuklar ve gençlere sağlanan avantajlar oldukça fazladır. Bu doğrultuda aşağıda sıralanan testlerin uygulanması çerçevesinde daha başarılı sonuçlara ulaşılması söz konusu olacaktır. Sertifika programı kapsamındaki bu testlerle alakalı en doğru bilgilere siz de ulaşabilirsiniz. Böylelikle sonuç oldukça tatmin edici olacaktır.

Çocuklar için Algı Testi

Çocuklar için Algı Testi; 3 – 10 yaş aralığındaki çocuklar içindir. Bu testte çocukların kendilerini ifade edebilmeleri amacıyla hayvan figürlerinin kullanılması söz konusu olmaktadır.

Tematik Algı Testleri

Tematik Algı Testleri, çocuklara uygulanan ve genellikle 9 – 10 yaştan sonra yetişkinliğe kadar devam eden testlerdir. Bu testler çerçevesinde kişilik oluşumu ile alakalı bütün süreçlerin titiz bir şekilde değerlendirilmesi söz konusu olmaktadır.

Rorschach Testi

Çocuklar, gençler ve yetişkinler için uygulanan testlerden bir tanesi olarak kabul edilmektedir. Duyguların yansıması ve kişilik dinamikleri konusunda ipuçları vermektedir. Ruhsal yapı ile alakalı bütünsel bir bakış açısı kazanmayı sağlar. Teşhis amacının yanı sıra bilinç dışı süreçlerin de değerlendirilmesi noktasında oldukça önemlidir. Kişinin ruhsal yapısı ve çatışmalara yönelik bakış açıları değerlendirilmektedir.

Louisa Düss Psikanalitik Hikâyeler Testi

Çocuklara uygulanan bir test olarak kabul edilmektedir. Çocuklarda kişilik komplekslerini saptamak amacıyla kullanılması söz konusu olmaktadır.

Yukarıdaki testlerin yanı sıra Aile Çiz Testi ve Goodenough Harris Adam Çizme Testi de yapılabilmektedir. Bu testlerin amacı genel itibarıyla benzer olsa da özel olarak yapılan değerlendirmeler ışığında sonuç çok daha ideal olacaktır.

Projektif Testler Sertifikası Nasıl Alınır?

Projektif Testler Sertifikası almak isteyen hemen herkes için süreç benzer şekilde ilerler. Burada amaç tamamen sürdürülebilir bir eğitim sürecinin gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir. Bu kapsamda eğitim uzman bir eğitmen tarafından tamamlandıktan ve gerekli değerlendirmeler yapıldıktan sonra adaylara sertifika verilmektedir. Bu nedenle de sertifika almak çok daha avantajlı bir çözüme dönüşmektedir.


Ayrıca Bakınız - Projektif Testler / 7 Test Eğitimi