HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

MENÜ
Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

Sınav Kaygısı

Sınav Kaygısı
Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

Sınav kaygısı, sınav veya benzeri bir performans değerlendirmesi öncesinde yaşanan yoğun stres ve endişe durumudur. Sınav kaygısı, öğrencilerin, iş yerinde çalışanların veya herhangi bir bireyin sınav veya performans değerlendirmesi ile ilgili beklentilerinin ve endişelerinin yüksek seviyelerde olduğu durumlarda ortaya çıkabilir. 

Sınav kaygısı, bireylerin performansını olumsuz yönde etkileyebilir ve öğrenme ve başarı üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olabilir. Sınav kaygısı, yoğun endişe, huzursuzluk, mide ağrısı, uyku bozukluğu, terleme, titreme, kalp atışında artış, düşük özgüven ve motivasyon kaybı gibi belirtilerle kendini gösterebilir. 

Sınav kaygısı, farklı faktörlerden kaynaklanabilir. Öğrencilerde sınavlarla ilgili yeterli hazırlık yapılmaması, yeterli uyku ve dinlenme olmaması, aşırı mükemmeliyetçilik, baskı altında hissetme, aile veya öğretmenlerin yüksek beklentileri, önceki sınavlarda yaşanmış başarısızlık deneyimleri gibi nedenler sınav kaygısını tetikleyebilir. 

Sınav kaygısı, sınav öncesi stres yönetimi teknikleri, derin nefes alma, gevşeme teknikleri, düzenli egzersiz yapma, yeterli uyku ve beslenme alışkanlıkları, zaman yönetimi teknikleri ve sınav öncesinde hazırlık yapma gibi yöntemlerle yönetilebilir. Bunun yanı sıra, terapi, koçluk veya sınav kaygısı eğitimi gibi profesyonel destekler de sınav kaygısının yönetilmesine yardımcı olabilir. 

 Ayrıca Bakınız

Sınav Kaygısı Eğitimi Sertifika Programı

Sınav Kaygısı ve Başa Çıkma Yöntemleri Eğitmen Eğitimi