Bolu IFS Eğitimi(International Food Standart) Sertifikalı Eğitim Programı Nedir

Bolu IFS (International Food Standard) eğitimi, gıda güvenliği ve kalite yönetimi konularında uluslararası bir standart olan IFS'i anlamak, uygulamak ve sertifikalı denetimler için hazırlanmak amacıyla düzenlenen bir eğitim programını ifade eder. IFS, gıda üretimi, işleme ve dağıtım süreçlerinde güvenliğin, kalitenin ve müşteri gereksinimlerinin karşılanmasını hedefleyen bir kalite yönetim sistemidir. Bolu IFS eğitimi aşağıdaki konuları içerebilir: IFS Standartları: IFS Food, IFS Logistics, IFS Broker, IFS Cash & Carry/Wholesale gibi farklı IFS standartlarını tanıma ve anlama. Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetimi: Gıda güvenliği kavramları, gıda güvenliği yönetim sistemi prensipleri, HACCP (Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları) sistemi, kalite yönetimi prensipleri ve uygulamaları gibi konuları öğrenme.

IFS Standartlarının Uygulanması: IFS standartlarının uygulanması, dokümantasyon gereksinimleri, kaynak yönetimi, üretim süreçleri, temizlik ve sanitasyon, kalibrasyon ve bakım, tedarikçi yönetimi gibi konuları anlama ve uygulama. IFS Denetimleri: IFS denetim süreçleri, denetim hazırlığı, denetim süreçlerinin yönetimi, denetim sonuçlarının analizi ve değerlendirilmesi, denetim sonrası faaliyetler gibi konuları öğrenme. Hukuki ve Mevzuat Konuları: Gıda güvenliği ve kalite yönetimi ile ilgili mevzuat, yasal gereklilikler, standartlara uygunluk, izlenebilirlik ve raporlama gereklilikleri gibi hukuki konuları anlama.

İyileştirme ve Süreç Yönetimi: IFS standartlarına uygunluk süreçlerinin yönetimi, sürekli iyileştirme yöntemleri, doğrulama ve doğruluk aralığı, gelişim alanlarının belirlenmesi, düzeltici ve önleyici faaliyetler gibi konuları öğrenme. Bolu IFS eğitimi, gıda güvenliği ve kalite yönetimi alanında çalışan profesyoneller, gıda işletmeleri sahipleri ve çalışanları, denetçiler ve diğer ilgili kişiler için uygulanabilir ve etkili bir eğitim programıdır. Bu eğitim programını tamamlayan katılımcılar, IFS standartlarını anlama, uygulama ve denetimlere hazırlık konularında güç